Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
4 sporturi nautice pe care să le încerci și echipamentul necesar
20 Iun

4 sporturi nautice pe care să le încerci și echipamentul necesar

Publicat de: Motoboom

Vara este anotimpul zilelor lungi și calde, a nopților tropicale și a distracțiilor din vacanțele la care tânjim întreg anul. Desigur, vara aduce cu sine și coduri de temperaturi încinse și multă transpirație, dar pentru a combate și a trece mai ușor peste aceste momente, avem la îndemână soluția salvatoare. Așadar, participarea la activități sau sporturi nautice este modalitatea perfectă de a te răcori, de a te împrospăta și de a te distra pe durata întregului sezon estival.

Dacă ești în căutarea celor mai bune sporturi nautice și activități individuale sau la care poate participa întreaga familie, ori gașca nebună de prieteni, următoarele rânduri sunt pentru tine! Indiferent dacă pleci în concediu într-una dintre destinațiile de afară sau rămâi în țară și cauți să practici sporturi nautice la Mamaia spre exemplu, cu siguranță te vei distra la cote maxime în activități precum windsurfing, sup, kitesurfing, schiuri nautice, wakeboarding sau ture pe jetski.

Pentru cei care preferă ceva mai relaxat, există și varianta de sporturi nautice de familie precum scubadiving, canotaj sau snorkelingul. Deci, oricare ar fi alegerea ta, vara asta profită la maximum de momentele speciale alături de cei dragi, încarcă-ți bateriile și răcorește-te încercând unul dintre sporturile nautice pe care ți le-am pregătit în continuare! Îți place să te distrezi în apă alături de familie sau ești în căutarea de noi aventuri palpitante și sporturi extreme? Ei bine, această listă cu exemple de sporturi nautice ar trebui să-ți facă vara memorabilă.

Jetski

Bucură-te de o experiență de neuitat cu o tură pe jetski. Aceste ambarcațiuni puternice îți vor oferi senzații pline de adrenalină, alunecând în viteză maximă pe apă cu vântul în plete și stropii apei pe față. Fiind unul dintre cele mai populare sporturi nautice din Constanța, multe locații oferă spre închiriere astfel de experiențe într-un tur de aventură și acrobații pe apă sau mergând într-un ritm mai lejer pentru a explora în voie, destinațiile secrete din vacanța ta. Deși se aplică vârsta minimă de conducere, cu toate acestea, jet skiing-ul poate fi totuși și o activitate de familie grozavă cu copiii care merg în tandem alături de un adult.

Echipament necesar pentru jetski

Evident, pentru a practica acest sport motorizat pe apă, ai nevoie în primul rând de un jet ski. Dacă bugetul îți permite și ești mare pasionat de jet ski, Motoboom îți oferă o gamă întreagă de modele, de la cei mai mari producători din lume, precum Sea-Doo. Totuși, cea mai bună variantă rămâne închirierea unei astfel de ambarcațiuni, iar când vine vorba despre echipamentul necesar pentru jetski, vesta de sporturi nautice rămâne cel mai important accesoriu de siguranța din garderoba unui spotiv pe apă.

Dar oare câți dintre noi știm că, pe lânga vesta de salvare, există realmente un cod vestimentar adecvat pentru jetski? Desigur, știm deja că un costum de baie din neopren este important, dar nu poate acoperi toate nevoile. Așa că, iată lista de lucruri comune pe care ar trebui să le porți atunci când te aventurezi pe un jet ski:

1.    Vestă de salvare;
2.    Costum din neopren sau din două piese (pantaloni scurți și bluză);
3.    Pantofi speciali pentru apă;
4.    Mănuși pentru protecție și aderență la mânuirea ghidonului;
5.    O pereche de ochelari sporturi nautice;
6.    O geantă uscată pentru lucrurile pe care le vrei ferite de apă;
7.    Și nu în ultimul rând, o cremă de protecție solară.

SUP


De la un sport extrem, iată că trecem acum la o variantă mai relaxata de sporturi nautice. SUP (stand-up paddleboarding) este o activitate acvatică de familie, pretabilă pentru lacurile naturale, ape line sau lacuri de agrement. În principiu, este vorba despre un sport pe o placă din material flotabil și destul de lată pentru a-ți păstra echilibrul stând în picioare, folosindu-te de o vâsla pentru a înainta.

După câteva ture de acomodare și exerciții de echilibristică, acest tip de sporturi nautice de vară va fi îndrăgit de toate categoriile de vârstă, indiferent de condiția fizică. În plus, turele pe un SUP Jobe reprezintă și un bun antrenament fizic care îți va lucra principalele categorii de mușchi. Dacă ești începător, te sfătuim să încerci mai întâi pe ape mai line, cum ar fi lacurile de agrement pentru sporturi nautice Snagov.

Echipament necesar pentru SUP

Având în vedere că SUP-ul nu este un sport acvatic extrem, pe lângă placa în sine, singurele elemente de care vei avea nevoie vor fi o vâslă și un tricou RashGuard. Dar dacă afară este foarte cald și apa nu este rece, nu vei avea nevoie nici de acesta. O plimbare pe placă este alternativa perfectă pentru un bronz perfect în timp ce te delectezi, plutind pe apele calme ale lacului, în picioare sau tolănit, ca pe o veritabilă saltea de sporturi nautice. Totuși, ar fi indicat să folosești o cremă cu factor de protecție UV, dar și o pereche de ochelari de apă.

Wakeboard


Dacă ești un tânăr în căutarea de adrenlină, pompează-ți sângele cu un sport nautic mai extrem! Wakeboard este o placă specială în care ai picioarele prinse, în timp ce te ții de o frânghie atașată de spatele unei bărci cu motor. Pe măsură ce ești tras pe valurile bărcii în viteză, bucură-te de fiorii adrenalinei exersând trucuri, sărituri și acrobații spectaculoase în aer.

Există bărci special concepute pentru wakebording care creează valurile perfecte. Dacă nu ai acces la o barcă, poti vizita și un wake park prevăzut cu sisteme de cabluri care te trag pe parcursul unui traseu presărat cu obstacole și rampe de sărituri. Este, de asemenea, locul perfect pentru a învăța într-un mediu sigur și controlat, alături de personal calificat.

Echipament necesar pentru Wakeboard

Având în vedere că este vorba despre sporturi nautice de intensitate mare, din punct de vedere al echipamentului de sporturi nautice, necesar pentru wakeboard, vei avea nevoie de un costum complet din neopren de tipul wetsuit care va ajuta să-ți menți temperatura corporală la un nivel optim pentru a te bucura cât mai mult timp de distracția pe apă.

În plus, când practici un astfel de sport acvatic extrem, nimic nu poate fi mai periculos decât să te lovești la cap în urma unei căzături la viteze mari pe apă. De aceea, o cască wakeboard este ideală pentru siguranța ta! Pe lângă costumul special și cască, vesta gonflabilă este și ea un must-have, alături de ochelarii de apă, dar și mănușile speciale dacă nu vrei să te rănești la mâini în timp ce te sprijini în mânerele frânghiei care te va trage cu putere peste valurile nervoase.

Snorkeling


Unul dintre cele mai căutate sporturi nautice din Thassos de către turiștii români care merg în vacanță în Grecia, snorkelingul este o activitate excelentă pentru întreaga familie și o modalitate fantastică de a explora minunata lume de sub mare. În plus, este la fel de ușor de învățat ca atunci când te dai într-un colac de sporturi nautice. Tot ce ai nevoie este să știi să înoți și să-ți reglezi respirația în tandem cu masca de snorkeling.

Apele cristaline pline de recife și epave sunt cele mai bune locuri pentru a explora viața marină precum coralii, diferite specii de pești colorați, căluți de mare și chiar țestoase. În funcție de destinația de vacanță aleasă, ar putea exista recife accesibile foarte aproape de plajă. În caz contrar, poți face o excursie cu barca către sisteme de recif mai adânci sau chiar către o platformă permanentă de recif. Pentru o experiență subacvatică desăvârșită, noi îți recomandăm utilizarea unui seascooter. Aceste scutere subacvatice te vor ajuta să explorezi adâncimi de până la 30 de metri, oferindu-ți momente perfecte pentru albumul cu amintiri din vacanțele petrecute în familie.

Echipament necesar pentru Snorkeling

Pentru snorkeling sunt indicate costumele wetsuit sau tricouri rashguard. Când înoți multă vreme în apă, trebuie să-ți protejezi corpul de razele UV ale soarelui, de iritațiile pielii în contact cu apa sărată sau chiar și de potențiale înțepături de meduze. De asemenea, un astfel de echipament ajută și la menținerea temperaturii corporale atunci când petreci mult timp în ape mai reci.

Pentru copii, vesta de salvare este obligatorie. Nu uita nici de soare! Protejează-te aplicând din abundență creme cu protecție solară, pe spate, picioare și fese - nu este nimic mai rău decât durerea provocată în urma arsurilor solare pe piele.

Concluzie/Incheiere/Call to Action

Evident, acestea sunt doar o mică parte dintre sporturile care pot fi practicate pe apă. Sporturile acvatice sunt pur și simplu activități care au loc în, pe sau în jurul apei. Aceastea ar putea include marea, oceanul, râurile, golfurile și lacurile din țară sau străinătate. Pe lângă cele menționate mai sus, lista completă de sporturi nautice în România mai poate include: surfing, hidrofoil, kitesurfing, yachting, caiac, scuba diving, sport pe schiuri, windsurfing, parasailing, navigație, flyboarding, freediving, jet surfing, canyoning, rafting și multe altele.

Indiferent de stilul ales, sporturile nautice rămân una dintre cele mai bune modalități de a te distra pe apă și de a petrece timp de calitate alături de familie sau prietenii dragi. Nicio zi nu este prea caldă când ai un loc unde să faci o baie! Nu mai sta pe gânduri iar pentru a sărbători zilele distractive care urmează, ia în considerare să încerci un nou sport acvatic în această vară.

Așadar, fie că este vorba de ture de înot, SUP, wakeboard, schi nautic sau wakesurf, vino la Motoboom! Ca un veritabil magazin de sporturi nautice, avem la dispoziție una dintre cele mai complete oferte de echipamente acvatice și accesorii din România - toate fiind produse de calitate premium, provenite de la producători consacrați în lumea sporturilor pe apă, la prețuri accesibile, fără intermediari și sensibile cu bugetul fiecărei familii.